top of page
  • kevinvanruiten

24hrs for Palestine Al geruime tijd zet ik me via www.makeakidhappy.com in voor hulpbehoevende kinderen wereldwijd. Ongeacht de afkomst of plek: kinderen mogen niet de dupe worden van de problemen die in hun omgeving spelen. Met benefietacties zamelen we geld in, waarmee we in binnen-, en buitenland proberen de broodnodige zorg aan kinderen te kunnen bieden. We richten ons daarbij primair op (wees)kinderen en medische hulp, maar proberen waar mogelijk nog meer te doen. 

 

In februari heeft Make a Kid Happy met een benefietdiner al een geweldig bedrag opgehaald: €22.000,-. Een geweldig bedrag, wat absoluut naar meer smaakte, want de hulpbehoefte in Palestina is enorm. Vandaar dat we een extra actie zijn gestart: 24 hours for Palestine.  

 

Het van de grond krijgen van de actie had nog heel wat voeten in de aarde: helaas is de situatie in Palestina politiek erg gevoelig, waardoor veel mensen en instanties zich niet willen afficheren met de situatie. Dit is buitengewoon lastig en jammer, want de zorgbehoefte ter plaatse is groot, en de onschuldige kinderen kunnen en mogen niet vergeten worden. 

 

We hebben een benefietactie bedacht in de vorm van een 24-uur durende podcast, waarbij vrije inloop voor bezoekers was. We hebben geprobeerd een zo divers mogelijk pallet aan sprekers voor de microfoon te krijgen, vanuit diverse religieuze achtergronden, maar ook uit uiteenlopende takken van sport: auteurs, juristen, journalisten, historici, mensen die actief zijn in de mediawereld, etc. Op deze manier hebben we geprobeerd te laten zien hoe buitengewoon complex de situatie is, en vooral: hoe ongelofelijk nodig het is dat er gerichte zorg en hulp komt voor de kinderen die daar nu in de puinhopen van wat ooit hun normale leven was zitten.  

 

Wat heel bijzonder was aan de avond, was de locatie die we mochten gebruiken voor onze avond: Tempel in Amsterdam. Symbolischer dan dit komt het niet: het gebouw is in het verleden zowel synagoge als moskee geweest en heeft een sterke joodse geschiedenis in de wijk. Grote dank aan Gerben Mienis die Tempel ter beschikking heeft gesteld, en ons zo geweldig geholpen en gefaciliteerd heeft gedurende onze actie. 

 

De avond was een daverend succes. Make a Kid Happy heeft samen met de andere initiatiefnemers IZI Solutions en Meesters met Dromen in samenwerking met Tempel, Fastlife Agency, Gökcan Media en Sharp Eye Media een geweldig bedrag ingezameld: €55.000,-. Ik ben ontzettend trots op wat we bereikt hebben en kan niet wachten tot we dit geld kunnen inzetten om te kunnen helpen.  

Mocht je meer willen lezen, en net als Panacea informatics als sponsor willen bijdragen aan projecten voor kinderen, kijk dan snel op https://www.makeakidhappy.com/ of neem contact op met Hanna Sadiqi (hanna.sadiqi@panacea-informatics.nl). 

36 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post

bottom of page