top of page
  • kevinvanruiten

Data-analyse als medicijn tegen leveringsproblemen


Het nieuws is niemand ontgaan de afgelopen weken, er zijn momenteel veel problemen met de levering van geneesmiddelen. Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren, zoals de toenemende vraag naar bepaalde medicijnen, maar ook problemen met de productie en onvoldoende voorraad. Het uitzoeken van leveringsproblemen, zoeken naar mogelijke alternatieven en op tijd actie ondernemen kost zorgverleners veel tijd.


Samen met het Zaans Medisch Centrum ontwikkelde Panacea Informatics hier een oplossing voor. Door real-time gegevens te verzamelen over de beschikbaarheid van geneesmiddelen, de actuele voorraad en het verbruik, kan snel vastgesteld worden waar op korte termijn problemen gaan ontstaan. De gegevens worden overzichtelijk getoond in een dashboard, zodat er snel actie ondernomen kan worden.


Ziekenhuisapotheker Janine van der Schaar: ‘Ik kan straks in één oogopslag zien waarop ik actie moet ondernemen. De inzichten die het dashboard mij geeft,

geven mij het gevoel dat ik tijdig actie kan ondernemen en in controle ben.’

Door het gebruik van data-analyse en dashboards draagt Panacea Informatics bij aan een efficiëntere werkwijze, zodat zorgverleners meer tijd kunnen besteden aan de patiënt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op via annemarie@panacea-informatics.nl.


171 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post

bottom of page