top of page
  • kevinvanruiten

Data-analyse ontzorgt apotheek bij geneesmiddeltekorten

 

Helaas is het weer in het nieuws: 38% van de medicijngebruikers in Nederland hebben afgelopen jaar te maken gehad met medicijntekorten, een nieuw record. Niet onverwacht is dit een toename in vergelijking met het jaar ervoor. Dit komt deels door toenemende vraag naar bepaalde medicijnen, maar ook door voorraad- en productieproblemen.

 

Voor apotheekmedewerkers is het nu de uitdaging met alternatieven de tekorten zoveel mogelijk op te vangen en toch zoveel mogelijk goede zorg te blijven leveren. Niet alleen is dit buitengewoon complex, het is ook tijdrovend en daardoor kostbaar.

 

Hierbij kan Panacea Informatics ondersteunen: op basis van gegevens over beschikbaarheid van geneesmiddelen bij de groothandel, nazendingen, real-time voorraden en historisch en actueel verbruik, kunnen wij snel en doorlopend inzichtelijk maken waar op (korte) termijn problemen gaan ontstaan en welke alternatieven mogelijk zijn. Hierdoor kan de apotheek gericht en tijdig actie ondernemen

 

We vertellen  graag meer over hoe we u kunnen ontzorgen. Neem contact op via annemarie@panacea-informatics.nl voor meer informatie.

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Post

bottom of page