top of page
  • kevinvanruiten

HiX 6.3 livegang CS Behandeling in het Prinses Máxima Centrum voor KinderoncologieAfgelopen maart heb ik als projectleider van het domein farmacie de livegang van HiX 6.3 in het Prinses Máxima Centrum begeleid. Een intensief jaar van hard werken, samen met een werkgroep van dokters, functioneel beheerders, planners, apothekers en natuurlijk softwareleverancier Chipsoft. Ik denk dat we een mooi projectresultaat hebben bereikt: een ontwikkeltraject in een complexe wereld is goed geland.  

 

Met de introductie van HiX 6.3 en de module CS Behandeling hebben we een grote stap gezet. CS Behandeling is verrijkt met nieuwe functionaliteiten en kan nu rondom de toediening van cytostatica de meest complexe protocollen nog beter ondersteunen, vanaf het moment van voorschrijven, tot bereiden en toedienen. De chemobehandeling kan nu in één keer worden voorgeschreven en gepland. Hierdoor is er minder administratieve last voor de dokters. 

 

Ook in het bereidingsproces van cytostatica heeft de software veranderingen mogelijk gemaakt. Door naast bereidingen met weegschalen nu ook bereiding met fotocontrole mogelijk te maken, is het bereiden van medicatie nog nauwkeuriger en daarmee veiliger geworden. Hierdoor kan er ook op afstand meegekeken worden bij de vrijgifte van de bereiding.  

 

Wat dit project extra interessant maakte, is dat het niet alleen in het Prinses Máxima Centrum speelde, maar ook samen met het UMCU en CMH. Ieder ziekenhuis werkt anders, waardoor we steeds hebben moeten kijken hoe we de functionaliteiten zo goed mogelijk overal laten werken.  

 

Het was uitdagend en bijzonder om over zoveel schijven zulke complexe materie goed te implementeren. Doordat ik iets verder van de medisch inhoudelijke kennis sta, maar juist weer heel dicht op de software en de medicatieprocessen kan ik op een prettige manier de smeerolie zijn tussen de softwareleverancier Chipsoft en het ziekenhuis.  

 

Inmiddels hebben we al een mooi aantal van deze implementaties mogen begeleiden. Met gepaste trots durf ik wel te zeggen dat wij als Panacea Informatics zo dicht op deze kennis zitten en in de frontlinie actief zijn, dat we dit soort trajecten met veel plezier en vertrouwen tegemoetzien. 

 

Benieuwd naar wat Panacea Informatics voor jou kan betekenen? Stuur een berichtje naar annemarie@panacea-informatics.nl 

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post

bottom of page