Na de live-gang van HiX 6.3 in het Flevoziekenhuis, ben ik daar als functioneel applicatiebeheerder van CS-Behandeling gestart. Met iedere nieuwe implementatie merk je pas echt hoe iets werkt, door het echt te gaan gebruiken. En in dit geval, waarbij in HiX 6.3 in CS-Behandeling verschillende onderdelen
(medicatieopdrachten, bereidingen, opnames en orders) in één module geclusterd worden, is het extra complex. De software heeft tentakels in veel onderdelen van het ziekenhuis- en medicatieproces. Om dan pas na de livegang in te stappen is uitdagend, want je mist een belangrijk deel van de voorgeschiedenis, en je hebt minder invloed op de inrichting. Maar: ik kan wel helpen met zoeken en bouwen aan oplossingen die het gebruik van het nieuwe systeem vergemakkelijken.
Wat dit soort trajecten zo complex maakt, is dat er veel actoren van verschillende disciplines werken aan iedere patiënt, waarbij kritische processtappen van elkaar afhankelijk zijn. In een behandelplan met veel relatieve starttijden van medicatieopdrachten moet echt alles precies zoals bedoeld en op tijd gebeuren. Ik wil graag bijdragen om de processen zo duidelijk en overzichtelijk in te richten dat de goede patiëntenzorg geborgd blijft.
Naast het finetunen van processen en instructies, kunnen wij overzichten bouwen die processen beter ondersteunen. Kunnen weten wat er gebeurt en wie wat wanneer doet is in deze setting buitengewoon belangrijk. Als een goed overzicht daaraan kan bijdragen, dan bouwen we dat graag!
Kortom, als functioneel applicatiebeheerder CS-Behandeling ondersteun ik, als spin-in-het web, op het niveau van het systeem en de processen, maar ondersteun ik ook de gebruikers. Door binnen en buiten de kaders te kunnen denken en werken, kunnen wij gericht toewerken naar een snelle en gedegen beheerondersteuning. Een uitdagende rol, maar wel een hele mooie!
Meer weten over wat Panacea-Informatics voor u kan betekenen? Stuur ons een berichtje op: annemarie@panacea-informatics.nl
Comments